Projekte aus London

Urban Landscaping, Mecca & Medina

 

 

 

 

SÄMTLICHE  STRASSEN  VON  AUSSERHALB  DER STADT  BIS  HIN  ZUM  HEILIGTUM  DER  KAABA  HABEN  WIR  MIT  URBAN  LANDSCAPING  BEARBEITET.

DAS  IN  ZUSAMMENARBEIT  MIT  DEN  LANDSCAPE  ARCHITEKTEN  PARSON'S &  BROWN.

WIR  HABEN  DAS  CITY  BEAUTIFICATIONS  PROJEKT  ALS

ARCHITECTURAL  CONSULTANT  BEGLEITET

VORERST  MAL MUSSTEN  TONNENWEISE  TIERISCHE  UND  MENSCHLICHE  EXKREMENTE BESEITIGT  WERDEN..

DIEV GLÄUBIGEN VMUSLIMEV HABEN VSICH AUF IHREM  WEG  ZUM  HAJI  IN  JEDEM  ECKEN  VERSÄUBERT  UND  GEPISST.

EIN  UNENDLICHER  GESTANK.

VORERST  DIE  STRASSEN  UND  GASSEN   MIT   HOCHDRUCKREINIGERN  GESÄUBERT.  GROSSFORMATIGE  TESSINER  GRANIT - GNEIS  PLATTEN  VERLEGT.

RUNDUM  AUSGEDEHNTE  TOILETTEN  ANLAGEN   MIT  PISSOIRS  ERSTELLT.  DANN  DAS  PILZFÖRMIGE  SCHATTENSPENDENDE  DACH  ERSTELLT.

SCHLUSSENDLICH  DIE  URBAN  LANDSCAPING :

WIR  HABEN  AUSGEDEHNTE  SITZBANK  LANDSCHAFTEN  MIT  GROSSEN  PFLANZENTRÖGEN  VERSEHEN  MIT  SPRINKLER  ANLAGEN   GEBAUT.

ALS  "  UNGLÄUBIGER "  DURFTE  ICH  DAS  PROJEKT  NIE  SEHEN.

DURFTE  MECCA  &  MEDINA  NIE   BETRETEN.

WEISS NICHT  WAS  AUS  DEM  PROJEKT  GEWORDEN  IST.

AUGUST  R.  HEEB  DIPL.  ARCH  HTL.

ca.  1972  -  1973

 


Zypern

CYPRUS  GOVERNMENT  CENTRE   IN  NIKOSIA
INTERNATIONALER  WETTBEWERB   1972     1 st.  PREIS

ECKDATEN :

52'293  M2  BÜROFLÄCHE ;  12  SEPERATE  GOVERNMENT  MINISTRIES,    2'500  ANGESTELLTE ;    2'500   UG  PARKPLÄTZE . 

In 1973 we were invited by the Government of Cyprus to enter an international architectural competition to prepare designs for a new Grovernment centre in Nicosia. Our design Illustrated here won the first Prize.

 

Competition brief

52,293  sq.m. of office accommodation was required for the 12 seperate Government Ministries housing a staff of 2 500 together with attendant recreation faciliities an parking for 2 500 cars. The development is to be phased over a number of years so that existing Government offices on the site can be used in the Interim.

 

Site

The  new Government centre is to  be  built on  the  7.6 Hect. site of the existing  colonial  administration  on  the  outskirts of Nicosia  overlooking  the  landscaped  areas on  the  Banks of the  Pedieos River.

 

 

DESIGN

The design is based on a modular development with the indivdual Ministry buildings linked by vertical circulation and service Towers.

This system allows the new building tp proceed with a minimum of distubance to existing facilities on the site. The overall development is designed as a traffic free pedstrian " spine"  from which the various Ministries grow. The offices themselves are arranged in banked tiers building up in height from the site Perimeter to this ist center. This arrangement maintains a human scale throughout the devlopment compatible with the exsisting townscape and sympathetic with traditional building forms.

A feature of the scheme is the central covered Agora which rises through five stories with hanging gardens an flying bridges to create an impressive focal point in the design. The General public as well as staff will be encouraged to use this space together with the extensive landdcaped areas which are to surround the offices. An open air amphitheatre for music and drama is included in the design next to the Agora to encourage public participation An artifical lake with spray fountains will add live and be a welcome contast to the arid nature of the summer scene in Nicosia. Internally office spaces are completely flexible - Layouts can be cellular open plan of landcaped (burolandschaft) depending on requirements. These offices will enclose internal courts -the intention being that the courts with Gardens planting troughs,and pools should cerate the atmosphere of a pleasant shaded garden where scented blossoms brilliant foliage and dappled reflections produce a pleasant cool environment protected from the heat and glare of the Mediterranean sun. Special attention has been paid to the internal Environment. All Departments are air conditioned and the Problem of solar heat gain , sky glare and reflected heat are minimised by setting back the glazed wall 1.8 metres behind the structure giving a sun screen which protects the interiors form all but low altitude morning and evening winter sun. Extra solar protection is provided by bronze metalised heat reflecting glare reducing glass.  Terrace planting adjacent to office Windows will cut down reflected solar heat and glare.

 

Structure

Construction is to be in reinforced concrete -the building superstructure being in a rationalised system of precast circular columns beams and floor troughs. These basic Elements can be manufactured locally. The structural module is a 12 meter x  7.8 meter rectangular table. This system terminates at stair and service Towers at 60 meter centres. The finish to the concrete will be in a white marble Aggregate.

Estimated Cost:    6 million  Pounds.

 

 


Kuwait und Beirut

NATIONAL   ASSEMBLY  COMPLEX

1972   INTERNATIONALER  WETTBEWERB     2. PREIS

TEXT...

 


SIR  BASIL  SPENCE,  BONNINGTON  &  COLLINS

ARCHITECTURAL  DESIGN  CONSULTANTS  TO  STRUCTURAL  ENGINEERS  OVE  ARUPS  &  PARTNERS

 


GATESHEAD  CENTRAL  AREA  VIADUCT

OVE  ARUP  &  PARTNERS  LONDON,  DIE  DAMALS  FÜHRENDEN  INGENIEURE  WELTWEIT  HABEN  UNS  BEAUFTRAGT , DIE  STRASSENPLANUNG  ALS  ARCHITECTURAL  CONSULTANTS   ZU  BEGLEITEN..  DIVERSE  STUDIEN   VARIANTEN  HABEN  GEZEIGT  DASS  DIE  VIADUCT   VARIANTE   VON  ALLEM  DAS  BESTE   UND  KOSTENGÜNSTIGSTE    PROJEKT  IST.   WIR  HABEN  ZWEI  ARTEN  VON  BETON  PFEILER  VARIATIONEN  ENTWORFEN..  DAS  WEIT  AUSKRAGENDE  STRASSENPROFIL  HABEN  WIR  MÖGLICHST  SCHLANK  GESTALTET,  DAMIT  ES  ELEGANT  UND  NICHT  MASSIV  ERSCHEINT.

 

Brückendesign

OVE  ARUPS  LONDON,   DIE  DANNZUMAL  WELTBESTEN   STRUCTURAL  ENGINEERS  HABEN  JÖRN  UTZONS  TRAUM  VEDRWIRKLICHT.
SYDNEY OPERA HOUSE

OVE  ARUPS  LONDON  DIE  DANNZUMAL WELTBESTEN  STRUCTURAL  ENGINEERS  HABEN  JÖRN  UTZONS  TRAUM  VERWIRKLICHT.
SIE  HABEN  DAS  UNNMÖGLICHE  MÖGLICH  GEMACHT  UND  DIE  SEGELNDEN  DÄCHER  STATISCH BEERECHNET  UND  ERMÖGLICHT.

DANNZUMAL  OHNE  COMPUTOR !
ES  WAR  UNS  EINE  EHRE  FÜR  OVE  ARUPS  BEIM  GATESHEAD  CENTRAL  AREA  VIADUCT  TÄTIG  SEIN  ZU  DÜRFEN.


Universitäten in UK

TEESIDE  POLYTECHNIC   DEVELOPMENT  PLAN  

PHASE  1,  ADMIN  CENTRE  PLANS  GRUNDRISSE

SUNDERLAND  CIVIC  CENTRE   HAUPTEINGANG.  TREPPENANLAGE   MIT  INTEGRIERTEN   RAMPEN

UNIVERSITY  OF  SOUTHHAMPTON  PRECLINICAL  SCIENCES

SUSSEX  UNIVERSITY


Projektübersicht

Kontakt


August R. Heeb

Dipl. Arch. HTL 

Architekturbüro

 

Tel.: +41 (0)44 833 19 72

 

arch.heeb@bluewin.ch